Friday, March 18, 2011

Makeup Host Kids NTV7 (12/3/2011)

Dapat job dari Naza Sentuhan Derina orang kuat DAT untuk makeupkan host program Kids NTV7. Lokasi shooting di studio NTV7 Glamarie Shah Alam. Susah juga nak cari tempat siap sesat2 lagi tapi alhamdulilah sampai juga akhirnye eeeeeee. Host yang saya makeupkan baya atau umur2 anak saya jer. Host perempuan terlupa nama pulak dan host lelaki nama Johan. Dua2 host makeup by me. TQ to Naza for this job.

Selepas makeup. Tak sempat nak snap before makeup


me and Johan host Kids NTV7
me and host Kids NTV7

Makeover & Photoshoot "Saka" (6/3/2011)

Photoshoot ini telah dibuat di sebuah rumah lama di Bangsar pada 6/3/2011dan pertama kali juga saya makeupkan model saya yang bernama Zaeity untuk makeup yang berkonsepkan Hantu Saka. Makeover dan photoshoot ini adalah anjuran Kak Wan dari Butik Wannieta Bridal. Pengalaman yang best dan ada yang menakutkan juga. Walau ape pun photoshoot ini berjalan dengan jayanya.

Model saya yang bernama Zaeity. Sebelum makeup

Start makeup dah....

MUA2 sibuk makeupkan model masing2

Siapkan rambut my model


Selepas makeup

Tengah buat kesan lebam kat badan my model

Sasak lagi rambut my model supaya nampak betul2 kusut

My model dah siap untuk photoshoot



Me and my model Zaeity