Saturday, June 18, 2011

Makeup Photoshoot " 1 Dunia" (12-6-2011)

Photoshoot anjuran Kak Wan Eiza dari Butik Wannieta Bridal.
Di adakan di Bukit Jalil. Model saya Fauziah Gy memakai pakaian traditional melayu.





art face makeup by me

Makeup Performance Dinner Contest 28-5-2011

Saya salah seorang staff Alliance Bank yang membuat persembahan di dalam pertandingan antara staff2. Saya yang mencari team untuk persembahan malam dinner itu. Tema untuk Malam Dinner itu adalah "Legend of Heroes" so setiap persembahan staff hendaklah berkaitan dengan movie. Untuk team saya, saya telah memilih sebuah persembahan bertajuk "Catwoman vs James Bond". Jadi disini saya ingin tunjukkan Character Makeup yang telah saya buat untuk team saya.


Makeup Character Kucing & Hairdo by me

Nisha

Moli

Alia

Laily

my team performance group



Makeup Dinner 28-5-2011

Makeup dinner Alliance Bank staff



Ranjit before makeup

Ranjit after makeup sorry lipstik tak sempat letak masa snap photo ni....

Nisha before makeup

Nisha after makeup tak letak lipstik sebab nak makeup character kucing pulak

Laily before makeup

Laily after makeup

Saturday, June 11, 2011

Accesories untuk disewa

Untuk sewa Assecories saya akan kena kan deposit 50%, selepas barang dikembalikan deposit akan dikembalikan ye...



bermacam jenis wig ade pendek dah panjang
Extention wig panjang
Wig sanggul
sewa dari RM20 - RM50

model pakai accesories untuk Arabian termasuk prop kat tangan tu
sewa RM50 set

accesories untuk Arabian jugak

Rantai RM30 sewa

Set RM50 sewa

Brooch pelbagai RM20 sewa

Friday, June 10, 2011

Arabic Makeup (8/5/2011)

Photoshoot untuk tema Arabic organise by Kak Wan Eiza dari Wannieta Bridal Butik. Photoshoot dijalankan di Taman Bukit Jalil. Pada hari itu lela kena makeupkan 2 orang model sekali sebab MUA untuk model sorang lagi tu last minit tak dapat datang. Nama model lela, Farah. Model yang last minit mua tak dapat datang tu pulak Honey. Tapi yang penting dua2 model lela tu best and sporting. Nasib baik jugak lela ada bawak extra accesories. Memang kebiasaan photoshoot lela akan berbincang dengan model2 lela apa yg nak mereka pakai. Model2 lela ni memang pakai accesories sponsor dari lela sendiri. Ini dia gambar dua2 model yg lela makeup kan.

1st model Farah Terindah
Farah dengan accesories by me

face art makeup by me


2nd model Honey, dia ni model dah pelakon jugak pernah berlakon dalam Awan Dania astro
Honey pun pakai accesories by me


face art makeup by me


with my 2 models - Farah and Honey


Farah and Honey - makeup by me Norlela Makeover

Persandingan Wani & Daus (1/5/2011)

Dapat job ni dari my sifu Rina Derina team leader of DAT.
Makeupkan pasangan pengantin Wani dan Daus di Cheras Pusat Komuniti.
Pengantin perempuan yang comel.

Before makeup


sesi makeupkan pengantin




me and Wani

makeupkan Daus pengantin lelaki




Pelamin Wani & Daus