Saturday, January 21, 2012

Fantacy Wedding Contest 15-1-12

Dalam contest ni kebetulan model saya yg sebenar tak dapat join atas sebab2 yg tak dapat dielakkan. Alhamdulilah ade model yang sudi join saya dalam contest ini Abby Aisha. Tima kasih juga pada man photog sbb carikan saya model dan jadi photog tuk group saya. Walaupun tak menang saya tetap enjoy dah sekaligus mendapat lebih experience dalam bidang makeup ini. Contest ini diadakan di Taman Tasik Titiwangsa anjuran Kak Wan Sentuhan. Walaupun dalam cuaca yg panas saya tetap maintain makeupkan model saya ok......

Abby after makeup

before & after makeup


Abby pakai wig & assecories by me Norlela Makeover

Assecories by me

Makeup Competition 7-1-12

Makeup Competition ni anjuran Cs team di Summit USJ. Dalam event ini saya tak tahu sape model saya sebab setiap makeup artis diarahkan untuk cabut no. so dr situ kite tahu sape model yg kite akak makeup kan. Saya mendpt cabutan no. 4 dan model saya Siti Shidah free hair lagi. Dalam contest ni makeup artis dan model di arahkan untuk naik ke stage untuk tujuan supaya juri dapat melihat hasil kerja makeup artis. Juri2 pada hari itu adalah Dian P.Ramlee dan Shasha model terkenal juri untuk model manakala Kak Long dan Kak Zam juri untuk makeup dari makeup artis RTM. Saya memang mengenali Kak Long dan Kak Zam kerana saya pernah makeup untuk program2 RTM dibawah DAT Team. Walaupun tak menang dalam contest tu tp saya merasa bangga dapat menunjukkan hasil sentuhan saya selain berani bersaing secara sihat dengan kawan2 makeup artis yg lain.

Model saya Siti Shidah yg best and sporting

before & after makeup

Sessi makeup

saya dan my model Siti

hairdo & assecories by me Norlela Makeover


Makeup artis bergambar dengan Dian P.Ramlee

makeup artis with model on stage eeeeee
glam sekejap!!!!

Kelas Sanggul 31-12-11

Kelas Sanggul dari Sentuhan Kak Wan Eiza. Belajar untuk lebih mahir lagi dalam membuat rambut pengantin atau ape2 event pun.




Makeup Dinner 17-12-11

Makeup untuk Azrina dan Anak2. TQ to my fren Aisha sbb rekemenkan her fren untuk menerima hasil sentuhan dari saya. Azrina request untuk makeup yang simple dan natural dan tak mahu pakai eyelashes. Anak2 nye saya makeupkan simple sebab budak2 kan, semua jadi Flower Gurls gitu.

Azrina after makeup


Azrina before makeup

Simple makeup untuk anak sulung

before makeup

Adik yg comei

anak yg ke-2 kalau x silap

anak Azrina yg ni lupa nk snap photo after makeup sorry ye dek

Wednesday, January 4, 2012

Makeup Dance Performance 17-12-11

Sekali lagi saya dan rakan2 office Alliance Bank diarahkan untuk membuat persembahan tarian untuk Dinner Interregion di Bora Ombak. Alhamdulilah rezeki saya lagi, saya mendapat job makeup untuk mencantikkan officemate saya pada malam persembahan.

Kak Mas after makeup dengan full costume

Kak Mas before makeup

Geetha after makeup with full costume

Geetha before makeup

Azra after makeup with full costume

Azra before makeup

Su Ling after makeup with full costume

Su Ling half way makeup eeeee

In Group photo after makeup

Ini saya, saya terpaksa makeupkan muka saya sendiri ye .......

Makeup untuk Persembahan Tarian Moden 10-12-11

Kebetulan office saya masuk pertandingan tarian untuk wakil antara Investment Bank. Saya salah seorang staff yang terlibat. Saya dan rakan2 office yg lain bertungkus lumus dengan latihan tarian yang di keograf oleh hubby saya sendiri En Hisam mudin. Rezeki saya juga, saya dapat job dan diberi kepercayaan untuk makeupkan semua rakan2 office saya untuk pertandingan itu. Disini saya akak kongsikan photo2 saya dah rakan2 saya semasa sessi makeup hingga ke full costume yg kami pakai ye......
Tema makeup untuk pertandingan malam itu Mask Gold

Officemate G namanye

Kak Mas after makeup in Gold

Azra after makeup

Geetha after makeup

Sessi makeup


Antara officemate yg saya makeupkan dengan costume

Semua officemate selepas complete di makeupkan dan full costume dalam group photo (terbaek!!)

Monday, January 2, 2012

Makeup Photoshoot 20-10-11

Makeupkan officemate Intan untuk model tudung Fareeda. Terima kasih Intan sebab percaya dengan hasil sentuhan akak. Photoshoot ni bertempat di Bangi tp saya makeupkan Intan dekat rumah dia jer di Cheras.

Intan after makeup

After makeup

Intan before makeup