Saturday, November 24, 2012

Makeup Sanding 2-9-12

Sekali lagi saya diberi kepercayaan oleh pihak pengantin untuk makeupkan pengantin pada majlis sanding pulak. Dalam masa yang sama jugak saya makeupkan juga kakak dan mak pengantin. Amboi kakak dan mak pengantin nak juga vogue gitu. Terima kasih Fairus sebab puas hati dengan sentuhan makeup akak ye. Majlis sanding diadakan di dewan dekat area Setapak sana. Jom kita tengok photo2 sentuhan makeup & hairdo dari saya ye. Ape2 pun Selamat Pengantin Baru Fairus & Fahmi.

Fairus selepas makeup & hairdo

Fairus sebelum makeup

Fairus & Fahmi

Thursday, November 15, 2012

Makeup Nikah 1-9-12

Makeup Nikah Fairus di Kg Padang Balang Sentul.
Fairus minta untuk makeupkan ala2 Barbie gitu.
Fairus yang sangat sporting. Selamat Pengantin Baru Fairus.
Terima kasih sebab puas hati dengan hasil makeup saya.

Fairus after makeup

before makeup


saya, pengantin & kakak pengantin



Makeup Majlis Berbuka Puasa 4-8-12

Makeup mak angkat saya untuk majlis berbuka puasa bersama pelakon Adi Putra di PWTC.
Adi Putra adalah anak angkat mak angkat saya.


14-7-12 Makeup Dance Performance

Makeup untuk penari2 terdiri dari staff2 Alliance Bank termasuk saya sendiri.
Staff2 akan membuat persembahan sebelum mengumumkan pemenang untuk Alliance Idol 2012.
Panari2 diajar atau di keografkan oleh saya sendiri. Lain dari yang lain kerana pakaian penari adalah bertemakan 1 Malaysia tetapi lagu modern amacam ok tak idea saya.

Alia after makeup

before makeup

Tuti after makeup

Tuti before makeup

Ita after makeup

Ita before makeup

Kecik after makeup

Kecik before makeup

Tun after makeup

Tun before makeup

Azra after makeup

Azra before makeup

Makeup Fashion Show 30-6-12

Makeup untuk fashion show bersama dengan DAT Aktiviti di Tasik Titiwangsa.
Fashion show ini dibawah jagaan bekas pembaca berita TV3, Nurfarahin Jamsari.
Kebetulan saya makeupkan anak angkat dia. Sorry lupa nama lagi.


after makeup & hairdo by me

before makeup


Makeup Audition ABMB 16-6-12

Makeup untuk audition Alliance Idol untuk staff2 Alliance Bank. Saya makeupkan 4 orang staff.
Semua nak glamour nak jadi penyanyi untuk Alliance Bank ok. Jangan marah beb.

makeup Alia

                                                                             makeup Ita
                                                                   makeup iela comel
                                                                        makeup Niza

Makeup Artis KRU 10-6-2012

Makeup untuk artis2 KRU sempena ulangtahun KRU ke 20 tahun dalam industri muzik. Saya bersama dengan Derina Artistic Team (DAT) berpeluang untuk makeupkan artis2 baru dibawah naungan KRU. Saya menatarias& hairdo artis baru KRU nama dah lupa sorry dan berpeluang juga membuat hairdo untuk Iqa mentor. Konsep makeup kali ini lebih kepada HD makeup. Terima kasih kepada DAT kerana memberi peluang ini. Terutama kepada sifu Rina Derina makeup artis. Bangga sekali apabila pertama kali saya mendapat pujian makeup cantik dari sifu saya Rina Derina.
Team dress code Oren & Black

artis baru KRU sorry nama dah lupa

makeup time

hairdo by me

me & new artis KRU

happy sangat2 sebab dapat hairdo Iqa Mentor

me & Iqa Mentor - hairdo by me

with Danny X-factor

with sifu Rina Derina & DAT Team

DAT Team