Sunday, December 30, 2012

Makeup Kenduri Kawin 17-11-12

Venue : Taman Koperasi Polis
Nak ucapkan terima kasih pada Sentuhan Azie Cun sebab beri job ini yang kebetulan dekat dengan area rumah saya. Makeupkan mak dan 2 orang sedare pengantin. Yang best first time masuk bilik pengantin makcik pengantin boleh tegur saya, siap tanya saya ni artis ke?. Hahahaha kelakar gak tp saya jawab makeup artis aje, boleh. Sabor jerlah. Yang penting makcik dia best.


makcik pengantin.....

mak pengantin.........

Makeup Dinner 10-11-12

Venue : Rawang
Makeup mak angkat untuk dinner


Makeup Kelas Basic & Bridal 4-11-12

Venue : Sri Gombak
Makeup kelas ni saya adakan di rumah saya sendiri.
Makeup dari basic hingga ke bridal sebab kawan anak saya ni masih belajar so takut takde masa untuk datang ke next kelas sebab tu buat sekaligus jer kelas makeup'
Sorry masa kelas demo makeup tu tak ingat nak snap gambar pulak.....yang sempat snap selepas kelas jerlah................
door gift & makan disediakan ye.....
Jom join kelas makeup saya.......

demo makeup dari saya

Makeup Dinner Puan Anis 19-10-12

Venue : Ampang
Dapat call dari Puan Anis untuk makeup dinner.


Makeup Majlis Makan Malam 5-10-12

Venue : Cititel Midvalley Hotel
Makeup untuk majlis makan malam Polis. Terima kasih pada kawan saya Siti Zarina yang percaya dengan hasil makeup saya untuk makeupkan kawan2 nya ye.


kawan saya Siti Zarina

Puan Anis request untuk makeup natural

Makeup Tunang Nadia 16-9-12

Makeup tunang Nadia. Nadia ni sedare pada kawan lama saya Fiza.
Venue : Keramat
Nadia sangat2 berpuas hati dengan hasil makeup saya sebab semua sedare yg datang puji muka dia berubah selepas makeup.

Nadia selepas makeup

Nadia sebelum makeup



saya dan Fiza kakak sedare Nadia.....

Assist. Makeup Nikah 9-9-12

Pada hari ini saya telah diberi kepercayaan daripada kawan saya iaitu Zarina Amal untuk menjadi assistant dia untuk menjaga pengantin selepas dia makeupkan disebab dia ada hal yang tak dapat dielakkan.
Majlis diadakan di Serendah Selangor.
Selepas nikah saya touchup balik makeup pengantin dan memakaikan tudung untuk majlis sanding pulak.
Pakaikan sampin untuk pengantin jugak ye.
TQ ina sebab percaya dengan akak.

Makeup Sanding Fairus 8-9-12

Sekali lagi saya makeupkan pengantin Fairus sebelah lelaki pulak.
Majlis diadakan di Kampung Pengantin Setapak.

Fairus selepas makeup

Fairus sebelum makeup
Sesi makeup bermula.......yesss

Sesi membuat rambut pulak.......

Fairus bersama suami tersayang


Saturday, November 24, 2012

Makeup Sanding 2-9-12

Sekali lagi saya diberi kepercayaan oleh pihak pengantin untuk makeupkan pengantin pada majlis sanding pulak. Dalam masa yang sama jugak saya makeupkan juga kakak dan mak pengantin. Amboi kakak dan mak pengantin nak juga vogue gitu. Terima kasih Fairus sebab puas hati dengan sentuhan makeup akak ye. Majlis sanding diadakan di dewan dekat area Setapak sana. Jom kita tengok photo2 sentuhan makeup & hairdo dari saya ye. Ape2 pun Selamat Pengantin Baru Fairus & Fahmi.

Fairus selepas makeup & hairdo

Fairus sebelum makeup

Fairus & Fahmi

Thursday, November 15, 2012

Makeup Nikah 1-9-12

Makeup Nikah Fairus di Kg Padang Balang Sentul.
Fairus minta untuk makeupkan ala2 Barbie gitu.
Fairus yang sangat sporting. Selamat Pengantin Baru Fairus.
Terima kasih sebab puas hati dengan hasil makeup saya.

Fairus after makeup

before makeup


saya, pengantin & kakak pengantin



Makeup Majlis Berbuka Puasa 4-8-12

Makeup mak angkat saya untuk majlis berbuka puasa bersama pelakon Adi Putra di PWTC.
Adi Putra adalah anak angkat mak angkat saya.


14-7-12 Makeup Dance Performance

Makeup untuk penari2 terdiri dari staff2 Alliance Bank termasuk saya sendiri.
Staff2 akan membuat persembahan sebelum mengumumkan pemenang untuk Alliance Idol 2012.
Panari2 diajar atau di keografkan oleh saya sendiri. Lain dari yang lain kerana pakaian penari adalah bertemakan 1 Malaysia tetapi lagu modern amacam ok tak idea saya.

Alia after makeup

before makeup

Tuti after makeup

Tuti before makeup

Ita after makeup

Ita before makeup

Kecik after makeup

Kecik before makeup

Tun after makeup

Tun before makeup

Azra after makeup

Azra before makeup